YOZGAT’IN ZENGİN MUTFAĞINDA GEÇMİŞE YOLCULUK ETME FIRSATI
Ebruli Yöresel Lezzetler Restoran, sadece Yozgatlıların değil, il dışından gelenlerin de bir numaralı lezzet durağı olmaya başladı. Duvarlarında Yozgat’ın geçmişinden bugününe fotoğraflarla süslenen, birbirinden güzel parçalar eşliğinde antikaların arasında tarihi bir yolculuğa çıkartılan misafirler, evlerindeki rahatlığı hissederken kahvaltılarını yapma imkanı buluyor. Yozgat'a has lezzetlerin görsel bir şekilde sunulması ile lezzetini arttıran, misafirperverlik, üstün hizmet anlayışı ile Yozgat’a değer katan bir esnaflık kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği Ebruli Yöresel Lezzetler Restoran, en fazla tercih edilen mekanlar arasındaki yerini çoktan aldı. Aynı anda kalabalık rezervasyonların yapılabilmesi nedeniyle birçok organizasyona rahatlıkla ev sahipliği yapabilmesi ile de farkını ortaya koyan Restorantın başarılı hikayesi, Midiliç Peyniri ile başladı.

MİDİLİÇ PEYNİRİ İLE BAŞLAYANBAŞARILI YOLCULUK SÜRÜYOR
Kimileri yapamaz, başaramaz dese de kadın girişimciliğinin en güzel örneklerini sergileyen ve neleri başarabileceğini gösteren Ebru Örmüş Akcan’ın çıkış noktası Midiliç Çömlek Peyniri oldu. Bozkırın Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında da Ebru Örmüş önderliğinde , Yozgat'ın unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerinden Midiliç salamura ve Midiliç Çömlek Peyniri üretimi yapılmaktadır...Girişimci hanımlar, Yerköy ilçesine bağlı eski adı Midiliç olarak bilinen Aydıngün köyünde, devlet desteği olmadan tamamen kendi imkanlarıyla peynir evini kurdular. 6 çalışan ile geleneksel yöntemlerle salamura ve çömlek peyniri üretimine başlayan Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuran, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede marka tescil ve patentini alan hanımların bu başarısı, kahvaltı evlerinin de kurulmasını zorunlu kıldı. Ebru Örmüş Akcan, gelen talepleri geri çevirmedi ve Yozgat Yöresel Lezzetler Restorantı kurarak, arabaşı başta olmak üzere birçok yöresel lezzeti misafirlerinin beğenisine sunmaya başladı. Üstün hizmet anlayışını, nezih mekanında birbirinden güzel sunumlarla tadanların vazgeçemediği ve her fırsatta ziyaret ettiği Ebruli Yöresel Lezzetler Restoran, Ömür Akkor’un sıklıkla bahsettiği Yozgat’ın zengin gastronomisinin de bir anlamda en fazla tadılabileceği mekan olmayı daha şimdiden başardı.
HEM LEZZET SUNUYORUZ
HEM DE YOZGAT’I TANITIYORUZ
Ebruli Yöresel Lezzetler Restoran Sahibi Ebru Örmüş Akcan, lezzeti sunarken Yozgat’ın tanıtımına da katkı sağlamayı düşündüklerini söyledi. kahvaltı eviyle başladıkları yolculuğun gelen talepler üzerine böylesine nezih bir mekan oluşturmayı zorunlu kıldığını belirten Örmüş, “Birbirinden güzel Yozgat kahvaltısı, peyniri, omacı başta olmak üzere zengin gastronomi kültürümüzü tanıtmayı amaçlıyoruz. Bizim arabaşı gecelerimiz vardır. Aslında arabaşı çorbamız bizim birlik ve beraberliğimizi tesis eden kadim kültürümüzdür. Biz babaannelerimizden, annelerimizden aldığımız kültürü yaşatmayı, gelecek nesillere aktarmayı bir misyon olarak üstlendik. İnşallah bundan sonra da hizmet kalitemizi arttırarak misafirlerimize Yozgat’ımızın yöresel lezzetlerini sunmaya devam edeceğiz” dedi.





